Când este prea târziu pentru a face un copil

Când este prea târziu pentru a face un copil

Adrian Cîrlig Fertilitate Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Marti, 03 Decembrie, 2013 15:20 5008 vizualizari Tiparire
Când este prea târziu pentru a face un copil  În România, la fel ca în alte ţări din Occident, vârsta la care femeile au primul copil este în creştere. Dacă în anul 1960 cei mai mulţi născuţi vii (în jur de 37%) aveau mame cu vârsta între 20-24 ani, în 2010 cei mai mulţi (29,6%) au avut mame cu vârsta între 25-29 ani, arată statisticile INSSE.

În 1980, vârsta medie a mamei la prima naştere era de 22,6 ani, urcând în 2010 la 26 de ani. În mediul urban, vârsta medie la care româncele au primul copil este şi mai înaintată: 27,5 ani.

Pe măsură ce femeile amână momentul în care intenţionează să aibă copii, ele sunt cuprinse de îngrijorări referitoare la „ceasul biologic”.

În Occident, aceste anxietăţi au fost alimentate şi de mass-media. În 2002, cu ocazia publicării cărţii „Creating a Life”, în care autoarea Sylvia Ann Hewlett recomanda femeilor să aibă copii atunci când sunt tinere, altfel riscând să nu mai aibă această oportunitate, mai multe publicaţii au lansat un semnal de alarmă.

Ziarul britanic The Observer titra „Când este prea târziu pentru a face un copil”, revista americană New York vorbea despre „Panica bebeluşilor”, iar Newsweek întreba pe copertă „Oare ar trebui să faceţi un copil acum?”.

Anul trecut, o campanie publicitară lansată în SUA de Societatea Americană pentru Medicină Reproductivă avertiza că „Vârsta înaintată reduce capacitatea dumneavoastră de a face copii”, mesajul fiind însoţit de un biberon în formă de clepsidră ce rămânea fără lapte.

Totuşi, când este prea târziu pentru a face un copil? Jean Twenge, profesor de psihologie la Universitatea San Diego State, a decis să afle care este, cu adevărat, răspunsul la această întrebare.

Cercetătoarea a dorit să descopere adevărul pentru că depăşise pragul psihologic de 30 de ani şi dorea să rămână însărcinată. Atunci când a înţeles câte date false erau răspândite în cărţile şi revistele adresate femeilor ce doreau să aibă un copil, Twenge s-a hotărât să scrie o carte.

„Am observat că multe din lucrurile pe care le citeam pe Internet şi în cărţi erau fie complet sau parţial greşite, fie dintr-o sursă care nu era demnă de încredere. Fiind cercetătoare, mă deranja să văd că atâtea femei primeau informaţii false. Am spus tuturor prietenelor mele ceea ce am descoperit, dar apoi mi-am dat seama că pot ajunge la mai multe femei scriind o carte”, a explicat Twenge.

Astfel, cercetătoarea a publicat „The Impatient Woman’s Guide to Getting Pregnant”, însă cartea nu a fost singurul rezultat al eforturilor sale: Twenge are trei copii, toţi concepuţi natural după vârsta de 30 de ani (dintre care unul la vârsta de 39 de ani).

„Prima dată când am citit aceste statistici am simţit o gaură în stomac”, relatează Twenge într-un articol publicat în revista The Atlantic.

„Oare îmi ratasem şansa de a deveni mamă?”, se întreba cercetătoarea. Cu toate acestea, Twenge nu a abandonat eforturile, explicând că „de-a lungul carierei mele de cercetător în domeniul psihologiei am publicat mai multe articole în jurnale ştiinţifice, iar unele studii au ajuns şi în presă, astfel că ştiam că numeroase descoperiri ştiinţifice sunt relatate publicului de multe ori total diferit, cu numeroase inexactităţi”.

Căutând sursele mai multor statistici care înspăimântau femeile ce doreau să devină mame, Twenge a făcut o descoperire surprinzătoare.

„O afirmaţie foarte des citată este aceea că una din trei femei cu vârste cuprinse între 35 şi 39 de ani nu va reuşi să rămână însărcinată după un an de încercări. Toată lumea menţionează că ea se bazează pe un articol publicat în 2004 în jurnalul Human Reproduction, însă sursa datelor este rareori menţionată: statistici franceze despre naşteri bazate pe informaţii colectate între 1670 şi 1830. De asemenea, afirmaţia că o femeie cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani are 30% şanse să nu aibă copii se bazează tot pe calcule efectuate pe populaţii istorice”, notează Twenge.

În 1980, vârsta medie a mamei la prima naştere era de 22,6 ani, urcând în 2010 la 26 de ani. În mediul urban, vârsta medie la care româncele au primul copil este şi mai înaintată: 27,5 ani.

Pe măsură ce femeile amână momentul în care intenţionează să aibă copii, ele sunt cuprinse de îngrijorări referitoare la „ceasul biologic”.

În Occident, aceste anxietăţi au fost alimentate şi de mass-media. În 2002, cu ocazia publicării cărţii „Creating a Life”, în care autoarea Sylvia Ann Hewlett recomanda femeilor să aibă copii atunci când sunt tinere, altfel riscând să nu mai aibă această oportunitate, mai multe publicaţii au lansat un semnal de alarmă. Ziarul britanic The Observer titra „Când este prea târziu pentru a face un copil”, revista americană New York vorbea despre „Panica bebeluşilor”, iar Newsweek întreba pe copertă „Oare ar trebui să faceţi un copil acum?”.

Anul trecut, o campanie publicitară lansată în SUA de Societatea Americană pentru Medicină Reproductivă avertiza că „Vârsta înaintată reduce capacitatea dumneavoastră de a face copii”, mesajul fiind însoţit de un biberon în formă de clepsidră ce rămânea fără lapte.

Totuşi, când este prea târziu pentru a face un copil? Jean Twenge, profesor de psihologie la Universitatea San Diego State, a decis să afle care este, cu adevărat, răspunsul la această întrebare. Cercetătoarea a dorit să descopere adevărul pentru că depăşise pragul psihologic de 30 de ani şi dorea să rămână însărcinată. Atunci când a înţeles câte date false erau răspândite în cărţile şi revistele adresate femeilor ce doreau să aibă un copil, Twenge s-a hotărât să scrie o carte.

„Am observat că multe din lucrurile pe care le citeam pe Internet şi în cărţi erau fie complet sau parţial greşite, fie dintr-o sursă care nu era demnă de încredere. Fiind cercetătoare, mă deranja să văd că atâtea femei primeau informaţii false. Am spus tuturor prietenelor mele ceea ce am descoperit, dar apoi mi-am dat seama că pot ajunge la mai multe femei scriind o carte”, a explicat Twenge. Astfel, cercetătoarea a publicat „The Impatient Woman’s Guide to Getting Pregnant”, însă cartea nu a fost singurul rezultat al eforturilor sale: Twenge are trei copii, toţi concepuţi natural după vârsta de 30 de ani (dintre care unul la vârsta de 39 de ani).

Care sunt informaţiile eronate despre fertilitatea feminină?

În ediţia din 2003 a ghidului destinat pacienţilor publicat de Societatea Americană pentru Medicină Reproductivă (ASRM) specialiştii afirmau că o femeie cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani avea 30% şanse să nu aibă copii. De asemenea, în ghid se menţiona că o femeie cu vârsta de 30 de ani are în fiecare lună 20% şanse de a rămâne însărcinată (cu alte cuvinte, din 100 de femei fertile cu vârsta de 30 de ani care încearcă să rămână însărcinate în cursul unui ciclu, 20 vor reuşi, iar 80 vor trebui să încerce din nou). La vârsta de 40 de ani, şansele de a rămâne însărcinată scad la 5%, conform ghidului ASRM.

„Prima dată când am citit aceste statistici am simţit o gaură în stomac”, relatează Twenge într-un articol publicat în revista The Atlantic. „Oare îmi ratasem şansa de a deveni mamă?”, se întreba cercetătoarea. Cu toate acestea, Twenge nu a abandonat eforturile, explicând că „de-a lungul carierei mele de cercetător în domeniul psihologiei am publicat mai multe articole în jurnale ştiinţifice, iar unele studii au ajuns şi în presă, astfel că ştiam că numeroase descoperiri ştiinţifice sunt relatate publicului de multe ori total diferit, cu numeroase inexactităţi”.

Căutând sursele mai multor statistici care înspăimântau femeile ce doreau să devină mame, Twenge a făcut o descoperire surprinzătoare. „O afirmaţie foarte des citată este aceea că una din trei femei cu vârste cuprinse între 35 şi 39 de ani nu va reuşi să rămână însărcinată după un an de încercări. Toată lumea menţionează că ea se bazează pe un articol publicat în 2004 în jurnalul Human Reproduction, însă sursa datelor este rareori menţionată: statistici franceze despre naşteri bazate pe informaţii colectate între 1670 şi 1830. De asemenea, afirmaţia că o femeie cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani are 30% şanse să nu aibă copii se bazează tot pe calcule efectuate pe populaţii istorice”, notează Twenge.

„Cu alte cuvinte, milioane de femei primesc sfaturi despre când să rămână însărcinate pe baza unor statistici dintr-o perioadă în care nu existau electricitate, antibiotice sau tratamente de fertilitate. Multă lume crede că recomandările se bazează pe studii ample realizate pe femei din epoca modernă, dar acest lucru nu este adevărat”, subliniază autoarea.

Analiza efectuată de Twenge arată că studiile pe tema fertilităţii naturale şi a vârstei femeilor ce au fost efectuate pe femei născute în secolul al XX-lea nu sunt numeroase, însă oferă o concluzie mai optimistă. Un astfel de studiu a fost publicat de David Dunson în 2004 în jurnalul Obstetrics & Gynecology şi a analizat şansele unei sarcini în rândul a 770 de femei europene. Cercetarea a arătat că, în cazul în care făceau sex de două ori pe săptămână, 82% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 35 şi 39 de ani rămâneau însărcinate în maxim un an, faţă de 86% din femeile cu vârste cuprinse între 27 şi 34 de ani.

Un alt studiu publicat în cursul acestui an în jurnalul Fertility and Sterility a fost realizat de Kenneth Rothman de la Universitatea Boston, care a monitorizat 2.820 de femei din Danemarca în perioada în care încercau să rămână însărcinate. Studiind femeile care făceau sex în perioada lor fertilă, cercetătorul a observat că, de-a lungul unui an, au rămas însărcinate 78% dintre cele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani, faţă de 84% dintre cele cu vârsta cuprinsă între 20 şi 34 de ani.

Rezultate încurajatoare a obţinut şi Anne Steiner, profesor la University of North Carolina School of Medicine, ele concretizându-se într-o cercetare publicată în cursul lunii iunie. Cercetătoarea a descoperit că, dintre femeile în vârstă de 38 şi 39 de ani ce mai fuseseră însărcinate, 80% dintre femeile albe cu greutate normală rămâneau însărcinate în maximum şase luni (procentul fiind ceva mai mic în cazul femeilor supraponderale şi al celor de altă rasă). „Datele noastre arată că şansele nu scad dramatic până la vârsta de 40 de ani”, a explicat Steiner.

 

 

Sursa: descopera.ro

Alte articole asemanatoare

 • Grupa de sânge şi fertilitatea

  Grupa de sânge şi fertilitatea

  Marti, 27 Octombrie, 2015 10:39

  Un studiu recent se pronunţă: femeile cu grupa de sânge 0 ar putea avea rezervele de ovule diminuate; aceasta grupa sanguină se pare că le afectează şansele de a rămâne însărcinate. Despre ...

 • 8 sfaturi concrete care ajută la stimularea fertilităţii cuplului

  8 sfaturi concrete care ajută la stimularea fertilităţii cuplului

  Miercuri, 30 Septembrie, 2015 11:28

  Dacă doriţi să vă stimulaţi fertilitatea, e bine de ştiut că nişte schimbări simple ale stilului de viaţă – precum renunţarea la alcool şi cafea – vă pot îmbunătăţi şansele de con ...

 • Există vreo legătura între grupa sanguină şi fertilitatea femeii? Vezi ce spun specialiștii

  Există vreo legătura între grupa sanguină şi fertilitatea femeii? Vezi ce spun specialiștii

  Marti, 21 Aprilie, 2015 12:44

  Un studiu recent susține că femeile cu grupa de sânge 0 ar putea avea rezervele de ovule diminuate; aceasta grupa sanguină se pare că le afectează şansele de a rămâne însărcinate. Grupa sa ...

 • Care sunt cele zece alimente care stimulează fertilitatea?

  Care sunt cele zece alimente care stimulează fertilitatea?

  Marti, 14 Aprilie, 2015 10:41

  Rodiile, nucile şi sucul de sfeclă roşie se numără printre alimentele care stimulează fertilitatea, specialiştii din întreaga lume subliniind faptul că o dietă echilibrată poate influenţa în m ...

 • Domnilor, staţi departe de aceste fructe şi legume dacă vreţi un copil

  Domnilor, staţi departe de aceste fructe şi legume dacă vreţi un copil

  Joi, 02 Aprilie, 2015 16:05

  Bărbaţii care mănâncă fructe şi legume cu o concentraţie ridicată de urme de pesticide, cum ar fi căpşunile, merele sau spanacul ar putea avea probleme de fertilitate, reiese dintr-un nou studiu bazat ...

 • Feng Shui pentru fertilitate

  Feng Shui pentru fertilitate

  Joi, 26 Martie, 2015 12:36

  Cine a trecut prin chinurile încercărilor de a rămâne însărcinată, ştie cât de puternic te agăţi de orice metodă care îţi dă o rază de speranţă. În ceea ce priveşte ...

 • Află cum să îţi calculezi perioada fertilă a lunii

  Află cum să îţi calculezi perioada fertilă a lunii

  Joi, 12 Martie, 2015 12:59

  Perioada fertilă a unei femei este intervalul dintr-o lună calendaristică, în care şansele acesteia de a rămâne însărcinată sunt cele mai mari. Cuplurile care nu reuşesc să conceapă un co ...

 • Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează

  Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează

  Marti, 21 Octombrie, 2014 11:54

  Consumul moderat de alcool şi carne stimulează fertilitatea masculină, în timp ce cafeaua o inhibă, conform unor studii prezentate la o convenţie medicală organizată recent în Hawaii, informează ...

 • Ce analize trebuie să faci în caz de infertilitate (VIDEO)

  Ce analize trebuie să faci în caz de infertilitate (VIDEO)

  Joi, 21 August, 2014 10:34

  Specialiștii vorbesc despre infertilitate după o perioadă de un an de contacte sexuale neprotejate regulate, în urma cărora nu survine o sarcină. După această perioadă de un an, considerată intevalul norm ...

 • 10 mituri și realități despre contracepție

  10 mituri și realități despre contracepție

  Vineri, 15 August, 2014 13:35

  Ești o femeie modernă și, în sfârșit, ai control asupra fertilității și sănătății tale. Dar pentru asta trebuie să fii bine informată. Află ce e mit și ce e adevăr în contracepție, ...

 • Află totul despre testul Papanicolau

  Află totul despre testul Papanicolau

  Joi, 14 August, 2014 12:27

  Manevra de colectare a celulelor pentru testul Papanicolau nu dureaza decat cateva minute si are in vedere recoltarea de celule din suprafata colului uterin, care sunt colectate cu o spatula de lemn, tampon de bumba ...

 • Fată sau băiat ? Iată cum poţi intui sexul bebeluşului

  Fată sau băiat ? Iată cum poţi intui sexul bebeluşului

  Miercuri, 13 August, 2014 13:43

  Îți doresti o fetiță cuminte, înțelegătoare, delicată, sensibilă, sau un băiețel determinat, puternic, care știe ce vrea? Până la marea descoperire (cel mai sigur, la naștere, căci eco ...

 • Ce trebuie să știi despre ovulație

  Ce trebuie să știi despre ovulație

  Luni, 11 August, 2014 10:39

  Oricine care isi doreste un copil. Daca esti femeie, probabil ai auzit despre ovulație, care apare o singură dată în cadrul unui ciclu menstrual şi este momentul în care se poate produce fertilizarea ...

 • Află cum să rămâi însărcinată mai ușor

  Află cum să rămâi însărcinată mai ușor

  Vineri, 08 August, 2014 14:11

  Pare simplu să faci un copil, dar uneori, să rămâi însărcinată este mai greu decât să ridici o canapea de una singură. Iată ce te ajută să rămâi însărcinată mai ușor. O ...

 • Infertilitatea secundară şi ce o cauzează

  Infertilitatea secundară şi ce o cauzează

  Luni, 21 Iulie, 2014 15:12

  Mereu când o femeie va da naştere unui copil, ea va crede că va fi la fel de simplu să conceapă un al doilea la un 1-2 ani după naștere. Nu tot timpul lucrurile stau așa. Iată ce anume cauzează infert ...

 • Femeile care nasc mai târziu trăiesc mai mult

  Femeile care nasc mai târziu trăiesc mai mult

  Vineri, 04 Iulie, 2014 00:23

  Femeile care nasc mai târziu trăiesc mai mult, cel puţin asta e concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Boston. Au fost analizate date culese de la 462 de femei, dint ...

 • Ce poate face partenerul pentru a creşte şansele de concepţie

  Ce poate face partenerul pentru a creşte şansele de concepţie

  Vineri, 06 Iunie, 2014 09:20

  Atunci cand iti doresti un copil si rezultatele intarzie sa apara, desi nu exista probleme de fertilitate in cuplu, poti apela cu succes la mici trucuri care iti vor creste sansele de a ramane gravida in cel mai scu ...

 • Totul despre fertilitatea la bărbaţi

  Totul despre fertilitatea la bărbaţi

  Joi, 05 Iunie, 2014 12:41

  Fertilitatea barbatilor a inceput sa fie din ce in ce mai mult luata in vizorul medicilor, care au constatat ca, in epoca moderna, sterilitatea masculina a inceput sa devina cauza principala a tot mai multor cazuri ...

 • Trei factori care influenţează fertilitatea

  Trei factori care influenţează fertilitatea

  Joi, 22 Mai, 2014 12:17

  Unul din 6 cupluri din Europa nu poate avea urmasi. Cauzele sunt multe, sperantele la fel. Studiile in domeniu - nenumarate. Prezentam pe larg analiza expertilor pe subiect. FIV cu ceva mai multe certitudin ...

 • Soluţie pentru bărbaţii ce nu pot avea copii

  Soluţie pentru bărbaţii ce nu pot avea copii

  Luni, 19 Mai, 2014 11:49

  Iată o soluţie ingenioasă pentru bărbaţii care nu pot avea copii: cercetătorii au declarat că pot crea spermatozoizi din pielea lor Spermatozoizi în etape timpurii de dezvoltare au fost creaţi ...

 • Concluzii despre fertilizarea în vitro

  Concluzii despre fertilizarea în vitro

  Vineri, 07 Martie, 2014 15:56

  Acum vreo 2 ani am început să mă documentez mai serios despre fertilizarea in vitro, aparentul vis devenit realitate al multor femei care isi doreau cu disperare sa aiba un copil. Din materiale studia ...

 • ATENȚIE. Tratament nou pentru infertilitate

  ATENȚIE. Tratament nou pentru infertilitate

  Miercuri, 08 Ianuarie, 2014 10:44

  În România, infertilitatea afectează un număr din ce în ce mai mare de cupluri. Aproape 20 % din populaţia aflată la vârsta potrivita pentru a avea un copil întâmpină problem ...

 • Lenjeria tanga provoacă infertilitate

  Lenjeria tanga provoacă infertilitate

  Miercuri, 27 Noiembrie, 2013 15:38

  Ginecologii atrag atenţia asupra lenjeriei tanga. Pentru că este sexy şi se potrivesc perfect hainelor din material subţire, transparent, bikinii tanga nu lipsesc din garderoba niciunei femei. Cu toate astea, me ...

 • Imperfecțiunile fertilizării în vitro

  Imperfecțiunile fertilizării în vitro

  Miercuri, 27 Noiembrie, 2013 15:09

  Fertilizarea in vitro a parut, la inceput, a fi visul devenit realitate al multor femei care isi doreau cu disperare sa aiba un copil, dar nu reuseau decat apeland la aceasta procedura medicala.Insa cercetatorii sue ...


Demo Metal, târgul dedicat industriei prelucrării metalelor, şi-a deschis por ...

STIREA ZILEI - Joi, 25 Mai, 2017 08:18

Demo Metal, târgul dedicat industriei prelucrării metalelor, şi-a deschis por ... Conform organizatorilor, Demo Metal este barometrul tehnologiei şi tendinţelor în domeniul industriei prelucrării metalelor, cel mai important sector suport pentru industrii precum AUTO, AERO, CONSTRUCŢII DE MAŞINI sau ENERGETICĂ. Demo Metal  est ...

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

CULINAR - CELE MAI ACCESATE

 1. Ciorba rusească Soleanca Ciorba rusească Soleanca
  Joi, 29 Mai, 2014 12:38 | 67565 ori

 2. Salata de bocconcini cu rosii Salata de bocconcini cu rosii
  Sambata, 29 Iunie, 2013 12:20 | 25424 ori

 3. Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo
  Luni, 21 Iulie, 2014 15:06 | 15369 ori

 4. Cotlet de porc cu sos de rosii Cotlet de porc cu sos de rosii
  Luni, 08 Iulie, 2013 22:00 | 10067 ori

 5. Prăjitură de piersici cu fundul în sus Prăjitură de piersici cu fundul în sus
  Miercuri, 09 Iulie, 2014 09:14 | 6669 ori

SANATATE - CELE MAI ACCESATE

 1. Bautura care te ajută să obţii un abdomen plat şi să slăbeşti aproape 7 kilograme într-o lună Bautura care te ajută să obţii un abdomen plat şi să slăbeşti aproape 7 kilograme într-o lună
  Luni, 23 Decembrie, 2013 12:04 | 36171 ori

 2. Cat timp trebuie sa dureze o partida de sex reusita Cat timp trebuie sa dureze o partida de sex reusita
  Miercuri, 10 Iulie, 2013 13:49 | 35524 ori

 3. Cum sa-ti duci iubitul in pragul extazului Cum sa-ti duci iubitul in pragul extazului
  Miercuri, 10 Iulie, 2013 13:47 | 29906 ori

 4. Cele mai frumoase complimente pentru o femeie Cele mai frumoase complimente pentru o femeie
  Joi, 28 Mai, 2015 11:57 | 25473 ori

 5. Sex cu şi fără prezervativ: diferenţe şi riscuri Sex cu şi fără prezervativ: diferenţe şi riscuri
  Joi, 11 Iunie, 2015 13:18 | 13556 ori

COPII - CELE MAI ACCESATE

 1. Noul anul scolar va începe pe 16 septembrie. Vezi calendarul complet Noul anul scolar va începe pe 16 septembrie. Vezi calendarul complet
  Miercuri, 04 Septembrie, 2013 14:49 | 42747 ori

 2. Fată sau băiat ? Iată cum poţi intui sexul bebeluşului Fată sau băiat ? Iată cum poţi intui sexul bebeluşului
  Miercuri, 13 August, 2014 13:43 | 22426 ori

 3. Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează
  Marti, 21 Octombrie, 2014 11:54 | 20454 ori

 4. Ce înseamnă să rămâi însărcinată între 40-50 de ani Ce înseamnă să rămâi însărcinată între 40-50 de ani
  Marti, 10 Martie, 2015 15:25 | 10164 ori

 5. O metodă simplă de atenuare a riscului de depresie postnatală O metodă simplă de atenuare a riscului de depresie postnatală
  Marti, 05 August, 2014 12:50 | 10039 ori

IT - CELE MAI ACCESATE

 1. Primele note pentru Grand Theft Auto V (VIDEO) Primele note pentru Grand Theft Auto V (VIDEO)
  Vineri, 30 Mai, 2014 12:14 | 19628 ori

 2. Cum afli numărul de telefon al unei persoane care te sună cu număr ascuns Cum afli numărul de telefon al unei persoane care te sună cu număr ascuns
  Vineri, 06 Septembrie, 2013 11:29 | 16271 ori

 3. Ce se întâmplă de fapt când bateria telefonului tău se descarcă complet Ce se întâmplă de fapt când bateria telefonului tău se descarcă complet
  Marti, 10 Septembrie, 2013 12:02 | 12717 ori

 4. Adio TELEFOANELOR CU ECRAN! Un director de la GOOGLE dezvăluie cum vor arăta în viitor Adio TELEFOANELOR CU ECRAN! Un director de la GOOGLE dezvăluie cum vor arăta în viitor
  Joi, 12 Decembrie, 2013 14:04 | 9659 ori

 5. Ce se va întâmpla cu piaţa internetului mobil în 2014 Ce se va întâmpla cu piaţa internetului mobil în 2014
  Marti, 15 Octombrie, 2013 15:07 | 9302 ori

TURISM - CELE MAI ACCESATE ARTICOLE

 1. Unde mergem în weekend: Ştrandul de la Şofronea Unde mergem în weekend: Ştrandul de la Şofronea
  Joi, 22 Mai, 2014 11:49 | 3852 ori

 2. Am fost pe lacul cu cea mai limpede apă din lume Am fost pe lacul cu cea mai limpede apă din lume
  Vineri, 07 Martie, 2014 16:52 | 3090 ori

 3. Oraşe superbe de vizitat în Italia Oraşe superbe de vizitat în Italia
  Joi, 12 Iunie, 2014 14:30 | 2529 ori

 4. VENIŢI CU NOI ARAD: Următoarele Drumeţii VENIŢI CU NOI ARAD: Următoarele Drumeţii
  Luni, 19 Mai, 2014 12:27 | 2296 ori

 5. Rezervaţii naturale din Banat şi Crişana Rezervaţii naturale din Banat şi Crişana
  Luni, 28 Aprilie, 2014 12:15 | 2279 ori