Drepturile mamelor la locul de muncă şi cum pot beneficia ele de protecţia angajatorului

Drepturile mamelor la locul de muncă şi cum pot beneficia ele de protecţia angajatorului

Redactia Sarcina Comentarii  Recomanda pe Facebook Recomanda pe Twitter
Joi, 09 Octombrie, 2014 13:06 600 vizualizari Tiparire
Drepturile mamelor la locul de muncă şi cum pot beneficia ele de protecţia angajatorului

Femeile insarcinate, precum si cele care au nascut si s-au intors la serviciu pot beneficia de protectie si de unele privilegii la locul de munca daca isi anunta angajatorul despre starea lor, potrivit legislatiei autohtone. Afla din materialul urmator care sunt obligatiile angajatorilor in aceste cazuri, precum si ce solutii legale au la indemana mamele daca nu le sunt respectate drepturile la serviciu.

 

Protectia maternitatii inseamna protectia sanatatii si a securitatii salariatelor gravide sau mamelor la locurile lor de munca, dupa cum o defineste OUG nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca.


Conform acestui act normativ, salariatele gravide si mamele, lauze sau care alapteaza, au dreptul la protectie la serviciu doar daca anunta angajatorul in scris, printr-o declaratie, cu privire la starea sa. In plus fata de aceasta declaratie, salariatele trebuie sa isi dovedeasca starea de graviditate/lauzie/alaptare cu o adeverinta eliberata de medicul de familie.

 

In cazul in care angajata insarcinata nu indeplineste aceasta obligatie, angajatorul nu este obligat sa ii respecte drepturile speciale pe aceasta perioada.

 

Pe de alta parte, insa, odata ce a aflat de starea salariatei, angajatorul va avea mai multe obligatii, acestea fiind stipulate tot de OUG nr. 96/2003.

 

Astfel, acesta nu are voie sa anunte ceilalti angajati despre starea salariatei sale. "Angajatorul are obligatia sa pastreze confidentialitatea asupra starii de graviditate a salariatei si nu va anunta alti angajati decat cu acordul scris al acesteia si doar in interesul bunei desfasurari a procesului de munca, cand starea de graviditate nu este vizibila", se precizeaza in actul normativ citat.

 

In acelasi timp, angajatorul trebuie sa previna expunerea salariatei la riscuri ce ii pot afecta sanatatea, precum si sa ia toate masurile necesare ca aceasta sa nu fie constransa sa efectueze o munca daunatoare starii ei de graviditate ori copilului nou-nascut.

 

In plus, in termen de 10 zile lucratoare de la notificarea salariatei, angajatorul trebuie sa anunte medicul de medicina muncii, care asigura supravegherea starii de sanatate a angajatilor din unitate, precum si inspectoratul teritorial de munca pe a carui raza isi desfasoara activitatea, care vor verifica conditiile de munca ale salariatei si riscurile la care este supusa.

 

Program scurt si pauze de alaptat, fara reduceri salariale


Potrivit legislatiei autohtone, daca salariata gravida nu poate indeplini durata normala de munca din motive de sanatate, stare atestata si de medicul de familie, ea va avea dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale.

 

Mai mult chiar, in cazul in care salariata desfasoara la locul de munca o activitate care prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii si alaptarii, angajatorul este obligat sa ii modifice in mod corespunzator conditiile si/sau orarul de munca. Daca acest lucru nu este posibil, atunci angajatorul o va repartiza la alt loc de munca fara riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa, conform recomandarii medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu mentinerea veniturilor salariale.

 

De asemenea, salariata gravida are dreptul la o dispensa lunara de maximum 16 ore libere platite pentru a efectua controale medicale de rutina. Pentru a dovedi efectuarea controlului, angajata trebuie sa prezinte o adeverinta de la medicul specialist.

 

In plus, pe tot parcursul sarcinii, dar si dupa nastere, salariatele nu pot fi obligate sa desfasoare munca de noapte, nu pot fi detasate si nici trimise in deplasare. In cazul in care sanatatea lor este afectata de munca de noapte, atunci ele pot cere transferul la un loc de munca de zi. "Solicitarea salariatei se insoteste de un document medical care mentioneaza perioada in care sanatatea acesteia este afectata de munca de noapte", se arata in OUG nr. 96/2003.

 

Pe baza acestei solicitari, angajatorul este obligat sa realizeze transferul, cu mentinerea salariului de baza brut lunar. Totusi, daca, din motive justificate in mod obiectiv, transferul nu este posibil, salariata va beneficia de concediul si indemnizatia de risc maternal.

 

Transferul poate fi solicitat de salariata si in cazul in care munca se desfasoara in conditii cu caracter insalubru sau greu de suportat. Conform reglementarilor, muncile in conditii cu caracter insalubru sau greu de suportat sunt urmatoarele:

 

 • colectarea, transportul si depozitarea dejectiilor menajere, umane, animaliere;
 • igienizarea grupurilor sanitare;
 • sapatul santurilor;
 • incarcatul sau descarcatul cu lopata al diverselor produse;
 • ridicarea unor greutati mai mari de 10 kg;
 • munca in conditii de expunere la temperaturi extremeSi in aceste situatii, angajatorul va dispune transferarea gravidei, mentinandu-i drepturile salariale.

 

In ceea ce priveste mamele care se reintorc la serviciu si inca alapteaza, angajatorul este obligat sa acorde, in cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de cate o ora fiecare, pana la implinirea varstei de un an a copilului. "In aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul in care se gaseste copilul", se precizeaza in reglementari.

 

La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi inlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.

 

Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ in timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale, fiind suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.

 

In plus, angajatorului ii este interzis sa concedieze o salariata insarcinata, lauza sau care se afla in concediu pentru ingrijirea si cresterea copilului sau in perioada acordarii stimulentului de insertie.

 

"Singurul scenariu in care salariatei insarcinate ii poate inceta contractul de munca pe perioada suspendarii motivate de concediu medical este, conform Codului Muncii, in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii", a precizat, la solicitarea AvocatNet.ro, Maria Cojocariu, Payroll Manager Accace.


Concediul si indemnizatia de risc maternal


In cazul in care angajatorul, din motive justificate, nu isi poate indeplini obligatiile de a oferi un loc de munca sigur si sanatos pentru salariata gravida sau care a nascut recent, aceasta are dreptul la concediul de risc maternal dupa cum urmeaza:

 

 • inainte de data solicitarii concediului de maternitate;
 • dupa data revenirii din concediul postnatal obligatoriu, in cazul in care nu solicita concediul si indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la 3 ani.Important! Angajatorul aproba solicitarea salariatei pentru concediul de risc maternal numai daca este insotita de un certificat medical eliberat de catre medicul de familie sau de medicul specialist.

 

Acest tip de concediu se acorda fara vreo conditie de stagiu de cotizare, pe o perioada ce nu poate depasi 120 de zile, astfel:

 

 • integral sau fractionat, pana in a 63-a zi anterioara datei estimate a nasterii copilului, respectiv anterioara datei intrarii in concediul de maternitate;
 • integral sau fractionat, dupa expirarea concediului postnatal obligatoriu si, daca este cazul, pana la data intrarii in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la 3 ani;
 • integral sau fractionat, inainte sau dupa nasterea copilului, pentru salariata care nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediul de maternitate, in conformitate cu prevederile legii.Concediul nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevazute de legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.

 

Pe durata concediului de risc maternal se acorda o indemnizatie de risc maternal de 75% din media veniturilor aferente ultimelor 6 luni, care se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

 

Atentie! Indemnizatia de risc maternal este diferita de cea de maternitate, care reprezinta 85% din media veniturilor aferente ultimelor 6 luni.

 

Ce solutii legale au la indemana salariatele daca nu le sunt respectate drepturile la serviciu?


"Trebuie sa facem precizarea ca femeile insarcinate au, inainte de toate, calitatea de angajat, iar prin prisma acestui statut ele au, in egala masura, drepturi si obligatii, conform Codului Muncii si a legilor speciale, ca protectia maternitatii la locurile de munca", a mentionat Maria Cojocariu, Payroll Manager Accace.


Astfel, in conditiile in care acestora le sunt refuzate sau incalcate anumite drepturi, solutia este sa apeleze la autoritatea raspunzatoare pentru ca drepturile angajatilor sa fie respectate, si anume Inspectoratul Teritorial de Munca, in conditiile in care sunt inca angajati ai respectivei companii.

 

Daca, insa, raporturile de munca ale salariatelor au incetat din motive pe care le considera ca fiind legate de starea lor, ele au dreptul sa conteste decizia angajatorului la instanta judecatoreasca competenta, in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia, a explicat specialistul contactat de noi.

 

In acest sens, continua reprezentantul Accace, salariatele vor redacta o cerere (contestatie), care se depune la instanta judecatoreasca competenta.

 

Cererea se pregateste in cel putin 3 exemplare: unul pentru instanta, unul pentru comunicare catre parat si unul al reclamantului, pentru a primi viza instantei cu numarul de inregistrare al dosarului si data primului termen de judecata. "Se acorda un termen de judecata, se citeaza partile, apoi se prezinta la termene, personal sau prin aparator (avocat), si isi sustine cauza", a mentionat Maria Cojocariu.

 

Salariata gravida nu mai beneficiaza de protectie daca firma intra in faliment


Atunci cand intervine statutul de companie falimentara sau unul din departamente se restructureaza in cadrul unui proces aflat pe rolul instantei, ce are ca obiect reorganizarea, insolventa, falimentul angajatorului, contractele tuturor angajatilor, inclusiv ale angajatelor insarcinate, vor fi desfacute pentru motive care nu tin de persoana salariatului, a explicat Maria Cojocariu.

 

"Codul Muncii prevede ca protectia de a nu fi concediata pe perioada sau in situatiile legate de sarcina nu se mai aplica in cazurile mentionate mai sus", adauga expertul.

 

Astfel, in situatia initierii procedurii insolventei, premergatoare falimentului in cele mai multe cazuri, incetarea contractelor individuale de munca ale angajatilor se va realiza cu prioritate de catre administratorul judiciar sau de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva prevazuta de lege si fara a fi necesare justificari suplimentare sau indeplinirea conditiilor generale prevazute de Codul Muncii, opineaza specialistul.

 

Singurul element obligatoriu prevazut de legea insolventei este obligativitatea acordarii termenului legal de preaviz de 15 zile lucratoare.

 

In cazul unei astfel de concedieri, angajata insarcinata nu are dreptul la alte compensatii suplimentare fata de oricare angajat din companie dupa cum a punctat Cojocariu.

 

"Daca, in cadrul societatii, exista negociat un contract colectiv in care astfel de compensatii sunt stipulate, ele se vor aplica in mod egal tuturor angajatilor, in caz contrar se poate incalca principiul discriminarii", a mai arătat reprezentantul Accace.


Alte articole asemanatoare

 • Studiu: Sarcina şi riscul de depresie al viitorilor tătici

  Studiu: Sarcina şi riscul de depresie al viitorilor tătici

  Marti, 05 Ianuarie, 2016 12:12

  Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există și una care îi afectează pe tați. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care sublinia ...

 • Trei semne alarmante în sarcina

  Trei semne alarmante în sarcina

  Marti, 15 Decembrie, 2015 11:46

  Există o serie de semnale de alarmă care pot apare în timpul sarcinii - care trebuiesc tratate cu cea mai mare seriozitate. Iată care sunt cele trei semne alarmante că sarcina trece printr-un risc major, ...

 • Tratamentul răcelii în sarcină

  Tratamentul răcelii în sarcină

  Luni, 13 Iulie, 2015 13:07

  În timpul sarcinii nu este bine să iei niciun medicament dacă nu este absolut necesar. Totuși, sunt cazuri în care medicul poate stabili dacă este nevoie să apelezi la tratament medicamentos. Studi ...

 • La cât timp poţi rămâne însărcinată după ce ai luat anticoncepționale

  La cât timp poţi rămâne însărcinată după ce ai luat anticoncepționale

  Joi, 04 Iunie, 2015 12:18

  De-a lungul tinereţii multe femei îşi petrec mulţi ani încercând să nu rămână însărcinate, însă atunci când vine vremea să îşi dorească o sarcină, descoper ...

 • Riscurile unei sarcini după vârsta de 35 de ani

  Riscurile unei sarcini după vârsta de 35 de ani

  Miercuri, 29 Aprilie, 2015 12:46

  În general, riscurile de a avea un copil după vârsta de 35 de ani, au fost până acum, în publicaţii depăşite - descrise în general, în termeni exageraţi, relatează despreco ...

 • 5 sfaturi de va pregăti căsătoria pentru un copil

  5 sfaturi de va pregăti căsătoria pentru un copil

  Miercuri, 08 Aprilie, 2015 11:43

  În caz că nu ştii încă, un bebeluş necesită foarte mult timp, atenţie şi energie, de aceea este important pentru orice cuplu să depună efort în căsnicie, atât înainte câ ...

 • Ce înseamnă să rămâi însărcinată între 40-50 de ani

  Ce înseamnă să rămâi însărcinată între 40-50 de ani

  Marti, 10 Martie, 2015 15:25

  Despre sarcina la 40-44 de ani La acest capitol avem o veste bună. Se pare că femeile care rămân însărcinate fără ajutorul vreunui tratament de fertilizare au speranţa de viaţă mai mare dec&aci ...

 • Confruntare intre gemeni in burtica mamei (VIDEO)

  Confruntare intre gemeni in burtica mamei (VIDEO)

  Miercuri, 04 Martie, 2015 17:22

  Un film de câteva minute ne arată o confruntare între gemeni: aflaţi încă în burtica mamei, aceştia "se luptă" între ei şi dau cu picioarele, în ceea ce specialiştii consid ...

 • Poate seamnănă cu mama, dar genele dominante sunt ale tatălui

  Poate seamnănă cu mama, dar genele dominante sunt ale tatălui

  Miercuri, 04 Martie, 2015 16:37

  Copiii au mai multe trăsături genetice moștenite de la tată, chiar dacă seamănă izbitor cu mama, fapt valabil, de altfel, pentru toate mamiferele, conform concluziilor unui nou studiu citat de portalul Relaxn ...

 • Ceaiurile în sarcină, ce e sigur și ce nu

  Ceaiurile în sarcină, ce e sigur și ce nu

  Vineri, 10 Octombrie, 2014 12:21

  Chiar dacă în mod normal ne bazăm pe puterea plantelor, în timpul sarcinii ceaiurile și infuziile din plante trebuie consumate cu prudență. Unele pot induce contracțiile uterine, afectează nivelul ...

 • Riscul enorm la care se expun gravidele atunci când iau paracetamol

  Riscul enorm la care se expun gravidele atunci când iau paracetamol

  Marti, 30 Septembrie, 2014 11:59

  Riscul enorm la care se expun gravidele atunci când iau paracetamol. Cercetătorii au obţinut rezultate „alarmante” Copiii ai căror mame au luat paracetamol în timpul sarcinii pentru cal ...

 • Un supliment alimentar poate reduce riscul de autism al bebeluşului

  Un supliment alimentar poate reduce riscul de autism al bebeluşului

  Luni, 29 Septembrie, 2014 11:04

  Suplimentele de fier administrate viitoarelor mame în timpul sarcinii ar putea fi asociate cu un risc mai mic de autism pentru bebeluşii lor, conform unui studiu realizat recent de cercetătorii americani, in ...

 • Ce riscă copiii născuţi de mame care au consumat cafea în timpul sarcinii ?

  Ce riscă copiii născuţi de mame care au consumat cafea în timpul sarcinii ?

  Luni, 25 August, 2014 10:20

  Copiii ale căror mame au consumat pe timp de sarcină minimum 2 ceşti de cafea pe zi prezintă un risc cu 60% mai mare de a se îmbolnăvi de leucemie, potrivit unui studiu, iar specialistii cred că fe ...

 • Ce să nu lipsească din meniul tău când eşti însărcinată

  Ce să nu lipsească din meniul tău când eşti însărcinată

  Marti, 19 August, 2014 10:41

  Sarcina poate fi o scuză pentru a mânca cât 2. Dar atunci când ești însărcinată, trebuie să-ți alegi cuatenţie alimentele: ele trebuie să fie bogate în vitamine si sărace &icir ...

 • Ce produse de igienă ar trebui să evite femeile gravide

  Ce produse de igienă ar trebui să evite femeile gravide

  Vineri, 15 August, 2014 12:56

  Femeile însărcinate ar trebui să evite răspunurile antibacteriene, pentru că unele dintre substanţele conţinute în aceste produse pot avea efecte nocive asupra sănătăţii mamei şi fătului, deo ...

 • 8 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre avort

  8 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre avort

  Joi, 07 August, 2014 14:16

  Dacă faci sau nu un avort este doar decizia ta, însă înainte de a merge la cabinetul ginecologului trebuie să știi totul despre intervenția pe care o vei suferi. Iată câteva lucruri pe care p ...

 • Contracepția de urgență

  Contracepția de urgență

  Miercuri, 23 Iulie, 2014 13:12

  Contracepția de urgență are în vedere toate metodele contraceptive care pot fi folosite în primele zile după un act sexual neprotejat, pentru împiedicarea apariției unei sarcini nedorite sau n ...

 • Ce să iei cu tine la maternitate

  Ce să iei cu tine la maternitate

  Joi, 17 Iulie, 2014 11:38

  De prin luna a saptea este bine să ai bagajul pentru maternitate gata făcut. Deși majoritatea nașterilor se petrec între săptămânile 38-40 de sarcină, este bine să fii pregătită pentru orice ev ...

 • Cinci mituri despre sarcină şi naştere

  Cinci mituri despre sarcină şi naştere

  Vineri, 11 Iulie, 2014 14:57

  1. Un cuplu sanatos care isi doreste un copil nu are nevoie de medic. De ce sa treaca un cuplu pe la doctor inainte de aparitia sarcinii daca tot se stiu sanatosi?! Pai ar ar fi nevoie sa faca acest lucru p ...

 • Cei cinci nutrienţi care-ţi fac poftă de sex

  Cei cinci nutrienţi care-ţi fac poftă de sex

  Joi, 10 Iulie, 2014 14:21

  Toate sondajele în rândul celor recent devenite mămici arată că sexul este ultimul pe lista de dorințe. Oboseala și toate grjile legate de sănătate și programul de masă al celui mic î ...

 • Cele mai bune poziţii pentru a rămâne însărcinată

  Cele mai bune poziţii pentru a rămâne însărcinată

  Luni, 02 Iunie, 2014 12:56

  Unele femei sunt asa de norocoase, incat raman insarcinate inca de la prima incercare, altele, insa, au mai putin noroc si trebuie sa incerce mai multe luni la rand. Site-ul Sheknows.com stie care sunt cele ...

 • Menstruaţia în timpul sarcinii

  Menstruaţia în timpul sarcinii

  Luni, 26 Mai, 2014 10:21

  Atunci când rămâi însărcinată, primul semn este întârzierea menstruaţiei. Şi totuşi, există cazuri în care aceasta încă apare, deşi eşti gravidă. Află când ...

 • Trei factori care influenţează fertilitatea

  Trei factori care influenţează fertilitatea

  Joi, 22 Mai, 2014 12:17

  Unul din 6 cupluri din Europa nu poate avea urmasi. Cauzele sunt multe, sperantele la fel. Studiile in domeniu - nenumarate. Prezentam pe larg analiza expertilor pe subiect. FIV cu ceva mai multe certitudin ...

 • Zece semne care confirmă că eşti însărcinată

  Zece semne care confirmă că eşti însărcinată

  Miercuri, 21 Mai, 2014 13:10

  Multe femei se intreaba lunar daca sunt insarcinate atunci cand menstruatia le intarzie. Cel mai sigur raspuns va veni de la un medic ginecolog si un test de sarcina. Exista unele semne timpurii pe c ...

 • Aspirina, medicamentul banal care sporeşte şansele unei sarcini

  Aspirina, medicamentul banal care sporeşte şansele unei sarcini

  Miercuri, 21 Mai, 2014 11:54

  Aspirina luată în doze mici ar putea creşte şansele conceperii unui copil, sugerează un studiu american recent. Totuşi, contrar unei concepţii medicale majoritare, medicamentul nu reduce riscul pierderii ...

 • Alimentația perfectă pentru o sarcină sănătoasă

  Alimentația perfectă pentru o sarcină sănătoasă

  Joi, 08 Mai, 2014 11:04

  Când o femeie este însărcinată, trebuie să mănânce mai mult pentru a ajuta copilul să se dezvolte. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că puteți mânca orice vreți.Femeile ...

 • ATENȚIE. Tratament nou pentru infertilitate

  ATENȚIE. Tratament nou pentru infertilitate

  Miercuri, 08 Ianuarie, 2014 10:44

  În România, infertilitatea afectează un număr din ce în ce mai mare de cupluri. Aproape 20 % din populaţia aflată la vârsta potrivita pentru a avea un copil întâmpină problem ...

 • Imperfecțiunile fertilizării în vitro

  Imperfecțiunile fertilizării în vitro

  Miercuri, 27 Noiembrie, 2013 15:09

  Fertilizarea in vitro a parut, la inceput, a fi visul devenit realitate al multor femei care isi doreau cu disperare sa aiba un copil, dar nu reuseau decat apeland la aceasta procedura medicala.Insa cercetatorii sue ...

 • Sfaturi pentru o bună recuperare după cezariană

  Sfaturi pentru o bună recuperare după cezariană

  Joi, 19 Septembrie, 2013 14:35

  Operaţia de cezariană este una foarte serioasă şi destul de complicată. Organismul are nevoie de mai mult timp pentru a se reface decât după o naştere normală. Unele mămici se simt pe deplin re ...


Demo Metal, târgul dedicat industriei prelucrării metalelor, şi-a deschis por ...

STIREA ZILEI - Joi, 25 Mai, 2017 08:18

Demo Metal, târgul dedicat industriei prelucrării metalelor, şi-a deschis por ... Conform organizatorilor, Demo Metal este barometrul tehnologiei şi tendinţelor în domeniul industriei prelucrării metalelor, cel mai important sector suport pentru industrii precum AUTO, AERO, CONSTRUCŢII DE MAŞINI sau ENERGETICĂ. Demo Metal  est ...

ABONARE LA NEWSLETTER

Introduceti adresa dvs de email:
   

CULINAR - CELE MAI ACCESATE

 1. Ciorba rusească Soleanca Ciorba rusească Soleanca
  Joi, 29 Mai, 2014 12:38 | 67565 ori

 2. Salata de bocconcini cu rosii Salata de bocconcini cu rosii
  Sambata, 29 Iunie, 2013 12:20 | 25424 ori

 3. Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo
  Luni, 21 Iulie, 2014 15:06 | 15369 ori

 4. Cotlet de porc cu sos de rosii Cotlet de porc cu sos de rosii
  Luni, 08 Iulie, 2013 22:00 | 10067 ori

 5. Prăjitură de piersici cu fundul în sus Prăjitură de piersici cu fundul în sus
  Miercuri, 09 Iulie, 2014 09:14 | 6669 ori

SANATATE - CELE MAI ACCESATE

 1. Bautura care te ajută să obţii un abdomen plat şi să slăbeşti aproape 7 kilograme într-o lună Bautura care te ajută să obţii un abdomen plat şi să slăbeşti aproape 7 kilograme într-o lună
  Luni, 23 Decembrie, 2013 12:04 | 36171 ori

 2. Cat timp trebuie sa dureze o partida de sex reusita Cat timp trebuie sa dureze o partida de sex reusita
  Miercuri, 10 Iulie, 2013 13:49 | 35524 ori

 3. Cum sa-ti duci iubitul in pragul extazului Cum sa-ti duci iubitul in pragul extazului
  Miercuri, 10 Iulie, 2013 13:47 | 29906 ori

 4. Cele mai frumoase complimente pentru o femeie Cele mai frumoase complimente pentru o femeie
  Joi, 28 Mai, 2015 11:57 | 25473 ori

 5. Sex cu şi fără prezervativ: diferenţe şi riscuri Sex cu şi fără prezervativ: diferenţe şi riscuri
  Joi, 11 Iunie, 2015 13:18 | 13556 ori

COPII - CELE MAI ACCESATE

 1. Noul anul scolar va începe pe 16 septembrie. Vezi calendarul complet Noul anul scolar va începe pe 16 septembrie. Vezi calendarul complet
  Miercuri, 04 Septembrie, 2013 14:49 | 42749 ori

 2. Fată sau băiat ? Iată cum poţi intui sexul bebeluşului Fată sau băiat ? Iată cum poţi intui sexul bebeluşului
  Miercuri, 13 August, 2014 13:43 | 22427 ori

 3. Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează
  Marti, 21 Octombrie, 2014 11:54 | 20455 ori

 4. Ce înseamnă să rămâi însărcinată între 40-50 de ani Ce înseamnă să rămâi însărcinată între 40-50 de ani
  Marti, 10 Martie, 2015 15:25 | 10165 ori

 5. O metodă simplă de atenuare a riscului de depresie postnatală O metodă simplă de atenuare a riscului de depresie postnatală
  Marti, 05 August, 2014 12:50 | 10039 ori

IT - CELE MAI ACCESATE

 1. Primele note pentru Grand Theft Auto V (VIDEO) Primele note pentru Grand Theft Auto V (VIDEO)
  Vineri, 30 Mai, 2014 12:14 | 19628 ori

 2. Cum afli numărul de telefon al unei persoane care te sună cu număr ascuns Cum afli numărul de telefon al unei persoane care te sună cu număr ascuns
  Vineri, 06 Septembrie, 2013 11:29 | 16271 ori

 3. Ce se întâmplă de fapt când bateria telefonului tău se descarcă complet Ce se întâmplă de fapt când bateria telefonului tău se descarcă complet
  Marti, 10 Septembrie, 2013 12:02 | 12717 ori

 4. Adio TELEFOANELOR CU ECRAN! Un director de la GOOGLE dezvăluie cum vor arăta în viitor Adio TELEFOANELOR CU ECRAN! Un director de la GOOGLE dezvăluie cum vor arăta în viitor
  Joi, 12 Decembrie, 2013 14:04 | 9659 ori

 5. Ce se va întâmpla cu piaţa internetului mobil în 2014 Ce se va întâmpla cu piaţa internetului mobil în 2014
  Marti, 15 Octombrie, 2013 15:07 | 9302 ori

TURISM - CELE MAI ACCESATE ARTICOLE

 1. Unde mergem în weekend: Ştrandul de la Şofronea Unde mergem în weekend: Ştrandul de la Şofronea
  Joi, 22 Mai, 2014 11:49 | 3852 ori

 2. Am fost pe lacul cu cea mai limpede apă din lume Am fost pe lacul cu cea mai limpede apă din lume
  Vineri, 07 Martie, 2014 16:52 | 3090 ori

 3. Oraşe superbe de vizitat în Italia Oraşe superbe de vizitat în Italia
  Joi, 12 Iunie, 2014 14:30 | 2529 ori

 4. VENIŢI CU NOI ARAD: Următoarele Drumeţii VENIŢI CU NOI ARAD: Următoarele Drumeţii
  Luni, 19 Mai, 2014 12:27 | 2296 ori

 5. Rezervaţii naturale din Banat şi Crişana Rezervaţii naturale din Banat şi Crişana
  Luni, 28 Aprilie, 2014 12:15 | 2279 ori